I Simrishamn finns det många fina och trevliga restauranger att besöka. De passar både att ta en lunch, en middag eller kvällsmat på. Vissa av dem erbjuder också lättare fika och frukost. En stor fördel med många av restaurangerna är att de ligger nära vattnet. Det gör att man kan njuta av den vackra utsikten samtidigt som man njuter av maten.

Familjevänliga restauranger

En familjevänlig restaurang erbjuder i regel flera olika sorters rätter och många av dem är speciellt lämpade för barn. Stämningen på restaurangen kan vara relativt högljudd eftersom det ofta är barnfamiljer där och det kan också vara svårt att sitta ostört om man skulle vilja det. Fördelen med en familjevänlig restaurang är att även ett större sällskap kan äta på samma ställe eftersom att det finns så många olika rätter att välja mellan.

Gåsamiddag

Under senhösten är det dags för traditionella gåsamiddagar. De brukar serveras på större restauranger och på hotell. Vid en gåsamiddag är det ofta buffé med gås, svartsoppa, paj och flera andra typiska skånska rätter. Ibland är det också bordsservering av rätterna. Om man ska äta på restaurang under dagen för gåsamiddag är det bra att ha koll på att det i regel inte går att beställa någon annan mat till middag än just gås på de restauranger där det serveras.

Middag på hotellrestaurang

Om man bor på hotell kan det vara så att man inte vill lämna hotellet för att äta middag. De flesta större hotell har en egen restaurang där man kan välja bland rätter från en lite mindre meny. Det brukar dock gå att ordna något som de flesta gillar.

När det gäller restauranger på hotell får man dock räkna med att maten kostar lite mer än om man beger sig iväg en bit. Det kanske inte heller finns lika stora sortiment sett till vin och annan alkohol.