I Simrishamn finns det många ställen att äta på och det är lätt att finna mat som passar alla oavsett smak, allergier eller kosthållningar. Om man inte vill gå på en restaurang utan kanske äta på en viss plats kan det vara läge att beställa catering eller finare varianter av take away, eller helt vanlig snabbmat.

Fördelen med catering

En stor fördel med catering är att man kan ta god tid på sig att beställa mat till en viss plats. Catering kan beställas flera veckor innan man önskar maten och sedan får man hämta den eller beställa leverans till platsen där man vill äta. Ofta går det att ordna olika bufféer, plankor och grillbrickor som catering, och även annat kan gå att fixa om man hör av sig i god tid. Smörgåstårtor, potatissallad och liknande brukar inte vara något problem att få som catering.

Olika former av snabbmat

Snabbmat tänker många är pizza, kebabrulle och hamburgare. Det finns dock också andra typer av snabbmat. Allt fler nya varianter av snabbmat har dykt upp, till exempel tacos, falafel, våfflor och olika typer av smörgåsar. Det finns också olika former av fisk och grönsaker som säljs som snabbmat. I stort sett all snabbmat är av sådan typ att den är enkel att ta med sig var man vill.

Ta med finare mat ut

Det går i regel också att ta med finare restaurangmat som oxfilé, planka och annat ut, eller att beställa catering på det. Om det gäller enstaka portioner är det dock klokt att tala om för restaurangen att man planerar att ta med sig maten. Då läggs den ofta i folieformar istället för på vanliga tallrikar. Det gör maten lättare att transportera och dessutom håller den värmen bättre om det är så att man ska gå eller åka en bit.