Ett annat alternativ till vandrarhem och hotell är camping. De är ofta rejält omtyckta på sommaren men det går också att campa på vintern om man är bra förberedd. Men vilka fördelar har camping egentligen?

Eget boende kan tas med

På en camping kan man ta med sitt egna boende som man känner till. Ett tält, en husvagn eller en husbil går utmärkt att campa i under både en och flera nätter. Det går också att campa i en skåpbil man byggt om till sovplats. En stor fördel med att ta med eget boende är att man kan samlas hur många man vill och även sova flera personer i boendealternativet utan att man behöver betala extra för det.

Större frihet än på vandrarhem

På ett vandrarhem måste man vara tyst om man delar rum och korridor med andra. Det gäller även på en camping men det är inte lika lyhört. På vandrarhemmet är det i regel inte uppskattat att gå upp och duscha tidigt men på campingen tar man sin handduk och sina saker och går till duschen när man vill. Eftersom duschen ligger i ett servicehus stör man sällan någon där. Hur duschen sedan fungerar är lite olika. På vissa ställen får man duscha gratis hur länge man vill, på andra ställen får man betala med mynt i en maskin för varje minut man vill ha vatten.

Låga priser

En camping har generellt sett låga priser, men priset kan variera beroende på hur man campar. En tältplats är ofta billigare än en husbilsplats. Vill man ha el till sin plats får man räkna med att betala några kronor extra. Tillgång till servicebyggnad för matlagning, toalettbesök, dusch och disk ingår som regel i campingavgiften.

Slipp packa och packa upp

En annan fördel med camping i egen husvagn och husbil är att du slipper packa och packa upp. Du vet var du har allt och du kan njuta av Simrishamn redan vid ankomst.