I Simrishamn finns det också vandrarhem att bo på om man föredrar det. Just vandrarhem är kanske inget förstahandsval för många. Det finns personer som anser dem lite sunkiga, men vandrarhemmet har faktiskt sina fördelar.

Relativt lätt att få plats

En stor fördel med vandrarhem är att det i regel är lätt att få en sovplats på dem. När ett större event ska äga rum kan hotell bli fullbokade snabbt men det är inte lika många som tänker på vandrarhemmen. Om man inte har så höga krav utan bara vill ha en säng att sova i en stund kan man ofta få plats även om man kommer till vandrarhemmet sent på kvällen. Då kan man dock behöva dela sovsal med ett flertal andra personer.

Lägre priser

En annan fördel med vandrarhem är att de har lägre priser än ett hotell. Man får räkna med en lägre standard men om man ska vistas på annan plats under större delen av dagarna kanske det inte gör så mycket att rummet inte är väldesignat och att sängen inte är av lyxstandard. För den ekonomiske är vandrarhemmet ofta ett klockrent val. Där kan man ofta bo i flera nätter för samma kostnad som ett hotell tar per natt.

Möjlighet att laga egen mat

På ett hotell kan man inte laga egen mat. Där finns på sin höjd en vattenkokare och kanske ett minikylskåp. Men på ett vandrarhem brukar det finnas ett stort gemensamt kök som är inrett för att man verkligen ska kunna laga middag, frukost eller vad man nu önskar. Bor man på vandrarhem behöver man alltså inte lägga extra pengar på att äta ute utan man kan laga det man själv känner för. Det kan också vara en fördel om man lider av någon allergi som gör att man inte kan äta allt på en restaurang.