Det finns flera hotell att välja mellan i och omkring Simrishamn. En del av dem är mer anrika och klassiska, andra modernare. Att bo på hotell kan många gånger kännas lite extra lyxigt och det är ett alternativ för de personer som inte vill göra något på egen hand under semestern eller resan. Här behöver man varken städa eller byta handdukar på egen hand.

Att bo på hotell är bekvämt

Hotell är antagligen det bekvämaste valet när man ska resa eller semestra, undantaget delen att man måste packa upp och packa sina saker. På hotellrummet finns bekväma sängar, TV, strykjärn, egen toalett och dusch, kanske badkar, telefon och möjlighet till roomservice. Rummet städas varje dag om inte annat bestäms och man får också nya handdukar om man så vill. Städpersonalen bäddar till och med sängen åt en. Frukost ingår i de allra flesta fall och då oftast i form av buffé.

Välja rätt hotell

Det finns flera olika hotell att välja mellan och det kan vara klokt att jämföra dem innan man bestämmer sig. Har man husdjur med sig måste man välja ett hotell som tolererar husdjur. Det är också klokt att se till vilka personer hotellet riktar sig. Om man vill ha lugn och ro är det kanske inte så lyckat att välja ett hotell som riktar sig till ungdomar som gärna festar.

Jämför hotellen

När man jämför hotellen bör man också se till servicen som erbjuds samt till prisläget. På vissa hotell har receptionen öppet dygnet runt, det finns parkeringshus och rummen har balkong. Andra hotell erbjuder AC på rummen, gratis WiFi och frukost inkluderat i rumspriset.

Det kan också vara klokt att se över hotellens priser lite. I vissa fall kan man få ett hotellrum flera tusen kronor billigare bara ett par hundra meter längre bort utan att standarden på hotellet sjunker.