För den som inte varit i Simrishamn innan kan det vara skönt att ha lite koll på vad man egentligen kan göra i staden. Om man ska spendera ett par dagar där kanske man inte bara vill sitta på hotellrummet och titta ut genom fönstret. Här får du några tips på olika aktiviteter och saker att göra.

Fiske

Den fiskeintresserade kan ta chansen att njuta av riktigt havsfiske från båt eller brygga. Antingen kan man ta med sig egna fiskespön eller hyra på plats. Här behövs inga fiskekort. Det är bara att klä sig efter väder för att sedan börja fiska.

Turridning

Runt om Simrishamn finns det flera gårdar som erbjuder turridning till personer som vill se omgivningarna till häst. De hästar som används är välutbildade och trevliga att ha att göra med. Det finns turridning både för nybörjare och för mer erfarna ryttare. Någon egen utrustning behövs inte men välj oömma kläder. Ha också koll på eventuella viktgränser som kan förekomma på de olika hästarna.

Möjlighet att njuta av havet

Om man bara vill ta det lugnt går det utmärkt att sitta på en bänk eller brygga och njuta av havet. Man kan också passa på att bada bland vågorna om vädret visar sig från sin bästa sida. Just i Simrishamn finns det en lång och vacker kustremsa att njuta av nästan mitt i centrum.

Konserter

Under vissa tider på året förekommer det också olika konserter i Simrishamn. Det kan vara allt från rockkonserter till familjeevenemang. Det kan vara bra att hålla lite koll i stadens kalender för att se vilka event som är planerade längre fram.

Shopping

I och omkring Simrishamn finns det små butiker, större shoppinggallerior och loppisar. Det finns också charmiga gårdsbutiker och små souvenirbutiker att besöka om man gillar lokalt odlade råvaror och olika former av hantverk.